Τρίτη, 15 Μαΐου 2007

Ανοιχτή επιστολή προς τον τέως Πρόεδρο κύριο Στεφανόπουλο Κωνσταντίνο

Κύριε Πρόεδρε σχετικά με το άρθρο σας που τόσο συζητήθηκε επιτρέψτε μου να διατυπώσω κάποιες ιστορικές αλήθειες και κάποια προσωπικά ερωτήματα τα οποία δεν είναι μόνο δικά μου, αλλά και πολλών Ελλήνων.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
1.Συνθήκη του Λονδίνου
Στις 30-5-1913 υπεγράφη μεταξύ των Βαλκανίων Συμμάχων, (Ελλάδα-Βουλγαρία- Μαυροβούνιο-Σερβία) και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με τη συνθήκη αυτή ανατίθεται στις Μεγάλες Δυνάμεις να αποφασίσουν για την τύχη των Οθωμανικών νήσων στο Αιγαίο εκτός της Κρήτης. Η συνθήκη αυτή επικυρώθηκε και από την Τουρκία και τέθηκε σε ισχύ.
2.Συνθήκη Αθηνών, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας της 14-11-1913. Και τα δύο μέρη συμφωνούν να τηρήσουν τις διατάξεις της Συνθήκης του Λονδίνου συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης 3.Διακοίνωση των μεγάλων Δυνάμεων στις 13-2-1914.Με τη διακοίνωση αυτή επιβεβαιώνεται η παραχώρηση στην Ελλάδα των υπό Ελληνική κατοχή νησιών του Αιγαίου με εξαίρεση την Τένεδο ,Ίμβρο και Καστελόριζο ,με την προϋπόθεση την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Βόρειο Ήπειρο.
4.Διακοίνωση των Μ. Δυνάμεων προς την Ελλάδα της 24-4-1914, με την οποία παρέχονται εγγυήσεις για τον Ελληνικό πληθυσμό που κατοικούσε στα νησιά Ίμβρο , Τένεδο και Καστελόριζο.
5.Συνθήκη της Λοζάννης της 24-7-1923 μεταξύ Γαλλίας- Ιταλίας- Ιαπωνίας- Ελλάδας- Ρουμανίας –Σερβοκροατίας και Τουρκίας . Σύμφωνα με αυτή επικυρούνται η επικυριαρχία της Ελλάδος στα νησιά της ανατολικής Μεσογείου εκτός της Ίμβρου, Τενέδου, και των νήσων Μαυρυαί .Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος επί των Δωδεκανήσων .Η συνθήκη αυτή επικυρώθηκε από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη και τέθηκε σε ισχύ αφού δημοσιεύθηκε από την κοινωνία των εθνών.
6.Πρωτόκολο των Αθηνών της 3-11-1926.Στο πρωτόκολλο αυτό καθορίζεται το τριεθνές σημείο Ελλάδας -Βουλγαρίας-Τουρκίας καθώς επίσης οριοθετείται η αιγιαλίτιδα ζώνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας μέχρι αποστάσεως τριών ναυτικών μιλίων από τις εκβολές του Έβρου ποταμού. Επικυρώθηκε πρωτοκολλήθηκε και δημοσιεύθηκε από τη Γραμματεία της Κοινωνίας των Εθνών και τέθηκε σε ισχύ.
7.Συνθήκη Ιταλίας- Τουρκίας της 4-1-1932. Αναφέρεται σε θέματα νησίδων και στην οριοθέτηση των χωρικών υδάτων που βρέχουν τις νησίδες .Στο άρθρο 4 αναφέρονται όλα τα νησιά οι νησίδες και οι βράχοι που βρίσκονται εκατέρωθεν της διαχωριστικής γραμμής, και ανεξάρτητα απ’ την αναφορά του ονόματος η μη, με ειδική αναφορά ότι τα νησιά, οι νησίδες και βράχοι θα ανήκουν στο κράτος στην κυριαρχία του όποιου υπόκειται η ζώνη εντός της οποίας βρίσκονται, επικυρώθηκε πρωτοκολλήθηκε και δημοσιεύθηκε από τη Γραμματεία της Κοινωνίας των Εθνών, και τέθηκε σε ισχύ στις 10-5-1932.
8.Συνθήκη Ιταλίας –Τουρκίας της 8-12-1932 με την οποία καθορίζονται τα εναπομείναντα τμήματα των Ιταλλοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων μέσα στο πνεύμα της προηγούμενης συμφωνίας και οριοθετείται η αιγιαλίτης ζώνη μέχρι 12 ναυτικά μίλια από τις απέναντι ακτές δια της μέσης γραμμής. Ενώ με την προέκταση της μέσης γραμμής στην ανοικτή θάλασσα καθορίζεται η κυριαρχία των εκατέρωθεν αυτής ευρισκομένων νησιών , νησίδων και βραχονησίδων. Στις βραχονησίδες αυτές τις οριοθετημένες συγκαταλέγονται και τα ιμια(καρντάκ) τα οποία παράνομα διεκδικεί η Τουρκία, όπου και είχαμε τα εν λόγω γεγονότα. Η συνθήκη αυτή τέθηκε σε ισχύ στις 4-1-1932 καθόσον δεν χρειαζόταν επικύρωση από την Γραμματεία της Κοινωνίας των Εθνών καθόσον αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης και επιπλέον είχαν προηγηθεί ανταλλαγές επιστολών μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας στις 4-1-1932.
9.Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ιταλίας και νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου της 10-2-1947. Σύμφωνα με αυτή η Ιταλία παραχωρεί στην Ελλάδα την πλήρη κυριαρχία των Δωδεκανήσων και των παρακείμενων σε αυτά νησίδες. Τέθηκε σε εφαρμογή αφού υπογράφηκε από τα συμβαλλόμενα μέρη.
Πρέπει να επισημάνω ότι η Τουρκία μέχρι το επεισόδιο των Ιμίων δεν είχε αμφισβητήσει την εγκυρότητα των συνθηκών.


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ


1. Οι Τουρκικές διεκδικήσεις στο χώρου του Αιγαίου ξεκινάν στις 6 Αυγούστου 1974 ,λίγες μέρες πριν τον «Αττίλα»,όταν η Άγκυρα εξέδωσε την υπαριθμ’714 ΝΟΤΑΜ με την οποία διχοτομούσε το Αιγαίο. Η πράξη αυτή ήταν παράνομη πέρα για πέρα καθόσον και μονομερής ήταν αλλά ερχόταν και σε σύγκρουση με μια σειρά διεθνών συμφωνιών.
Βέβαια είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του τότε Γενικού Γραμματέα του Ν.Α.Τ.Ο. Λούνς με τις οποίες τα νησιά τα οποία ήταν απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας χαρακτηρίζονταν ως φυσική προέκταση της Ανατολίας δηλαδή του εσωτερικού της Τουρκίας. Από τότε οι Τούρκοι έπαψαν να υποβάλλουν σχέδια πτήσεων για τα πολεμικά τους αεροπλάνα και να αναγνωρίζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας που από το 1931ήταν 10 ναυτικά μίλια.
2.Το 1980 με την επανένταξη μας στο Ν.Α.Τ.Ο. οι Αμερικανοί στρατηγοί(Στρατηγός Rogers) δίνουν στη συμφωνία τέτοια ερμηνεία που να ικανοποιεί τις τουρκικές βλέψεις για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, παραβλέποντας ότι μέχρι το 1974 η ευθύνη άμυνας όλου του αιγαίου ανήκε σε Έλληνες Διοικητές.
3.Έτσι μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Ντεμιρέλ ότι 132 νησίδες και βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία φθάνουμε στα γεγονότα των Ιμίων όπου γίνονται 1000 και στην μετά-Ιμίων περίοδο ο αριθμός αυξάνει σε 3000.
4.Τον Ιούνιο του 1995 η τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφάσισε ότι ενδεχομένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων πέρα των έξη ναυτικών μιλίων θα αποτελούσε αιτία πολέμου(casus belli).Ταυτόχρονα αυτή είχε φροντίσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε 12 ναυτικά μίλια στον Πόντο και τη Μεσόγειο.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
1.1992 όπου στη σύνοδο της D P C και με μια σειρά αποφάσεων μέχρι το 2002 φθάσαμε στην κατάργηση του στρατηγείου της Λάρισας και τη δημιουργία του στρατηγείου της Σμύρνης με Διοικητή αμερικανό και επιτελάρχη τούρκο. Ουσιαστικά δηλαδή συγκυριαρχία στο Αιγαίο με αφεντικό τους αμερικάνους .Και για να γίνω πιο κατανοητός το Αιγαίο τείνει να χωρισθεί στον 25 μεσημβρινό, ο οποίος υλοποιείται με το αν τραβήξουμε μια νοητή γραμμή από την Καβάλα έως την Κύπρο.
2.1997 συμφωνία της Μαδρίτης με την οποία αναγνωρίζονται ζωτικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο καταργώντας ουσιαστικά τις συνθήκες που ανέφερα στο ιστορικό. Έτσι λοιπόν η Τουρκία αποκτά ζωτικό χώρο στο Αιγαίο και υλοποιείται το ρηθέν υπό του Λούνς στις αρχές του 1974.
3.2003 όπου η Ελληνική κυβέρνηση στις 22Μαρτίου εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 616 ΝΟΤΑΜ με την οποία παραχώρησε ολόκληρο τον εναέριο χώρο της Μεσογείου στις δυνάμεις των Η.Π.Α για τον πόλεμο του Ιράκ(μέσα από τον άκρατο ενδοτισμό δώσαμε και πράγματα που δεν μας ανήκαν)
4.2004 έως 2006 απεμπόληση του δικαιώματος ΒΕΤΟ της Ελλάδας κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε. και ουσιαστική απαλλαγή της Τουρκίας από τις υποχρεώσεις της που απέρρεαν από τη συνθήκη του Ελσίνκι.
5.2005 όπου η Τουρκία στο Μόντρεαλ εξασφαλίζει (λόγου εγκληματικής απουσίας της Ελλάδας),το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης ακόμη και σε τμήμα της Ελληνικής επικράτειας(25ος μεσημβρινός).Εκ των υστέρων κατόπιν διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ, τροποποιήθηκε η ανωτέρω απόφαση ώστε τα όρια του Ιταλικού κέντρου να περιλαμβάνει ολόκληρο το FIR των Αθηνών.
6.2006 Μάιος . α. Ανοχή από την Ελληνική κυβέρνηση σε Τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης, κατά την οποία η Τουρκία σηματοδοτεί νέες γκρίζες ζώνες.
β. Γερμανικό σεισμογραφικό σκάφος που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο ύστερα από άδεια της Ελληνικής κυβέρνησης αναγκάζεται να ζητήσει άδεια και από την Τουρκική κυβέρνηση και στη συνέχεια η Ελλάδα να αναγκασθεί να αποσύρει τον Έλληνα (καθηγητή του πανεπιστημίου της Κρήτης ) που παρακολουθούσε τις έρευνες.

ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

1.1964 όπου η τότε Ελληνική κυβέρνηση έστειλε σήμα στο Ν.Α.Τ.Ο με το οποίο γνωστοποιούσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την ευθύνη αεράμυνας μέχρι τα ανατολικά όρια του FIR.
2.Η επιστράτευση του 1987 με αποτέλεσμα την επιστροφή στο λιμάνι του σεισμογραφικού ,Τουρκικού σκάφους.
ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Όσον αφορά την αποστρατικοποίηση των νησιών έχω να παραθέσω τις παρακάτω συμφωνίες οι οποίες διευκρινίζουν το θέμα ξεκάθαρα και τοποθετούν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
1.Μέ τη συνθήκη του Μοντρέ για τα στενά το 1936 ήρθησαν οι περιορισμοί αποστρατικοποίησης της Λήμνου και Σαμοθράκης.
2.Στίς 6 Μαΐου 1936 ο Τούρκος πρέσβης των Αθηνών απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά με την οποία επιβεβαίωνε τη συναίνεση της Τουρκικής Κυβέρνησης για επαναστρατιωτικοποίηση των παραπάνω νησιών.
3.Οσον αφορά για τα Δωδεκάνησα, η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος της συνθήκης των Παρισίων και επιπλέον η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε του δικαιώματος της περί συλλογικής ή ατομικής αυτοάμυνας [άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του Ο.Η.Ε.]
4.Όσον αφορά τα υπόλοιπα νησιά [Λέσβο ,Ικαρία ,Χίο και Σάμο] , με βάση τη συνθήκη της Λοζάννης ορίζεται η μερική και όχι η πλήρη αποστρατικοποίηση.
5.Τέλος, ο επιτιθέμενος και παράνομος στην όλη υπόθεση είναι η Τουρκία η οποία και έχει καταδικασθεί με πληθώρα ψηφισμάτων εκ μέρους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., για διατήρηση κατοχικών στρατευμάτων στη νήσο Κύπρο και ουδέποτε συμμορφώθηκε με την απομάκρυνση τους , αλλά συνεχώς αυξάνει τις δυνάμεις της[τόσο από ποσοτικής όσο και ποιοτικής ισχύος].


ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ.
1.Το1944 με την ίδρυση του ICAO [Διεθνής οργανισμός που υλοποιεί το αεροπορικό δίκαιο],για την χώρα μας όρισε το FIR Αθηνών από το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι την όριο γραμμή των Ελληνικών νησιών και της Μικράς Ασίας. Πράγμα το οποίο η Τουρκία ουδέποτε αμφισβήτησε μέχρι το 1975.
2.Η Ελλάδα εφαρμόζοντας τα νόμιμα, και προς αποφυγή ατυχημάτων απαιτεί την υποβολή σχέδιο πτήσης εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία αρνείται επίμονα να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της για τα πολεμικά αεροπλάνα, θέτοντας σε κίνδυνο όλη την εναέριο κυκλοφορία.
3.Η πτήση πολεμικού αεροπλάνου στον εναέριο χώρο ξένης χώρας , αποτελεί εχθρική πράξη, και αποτελεί αιτία κατάρριψης του. Έτσι λοιπόν ακόμη και αν υποβληθούν σχέδια πτήσεις για πολεμικά αεροπλάνα , χρειάζεται ειδική άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση. Ένας από τους λόγους της απομάκρυνσης του Παπαδόπουλου και της συμμορίας του ήταν η άρνησης του να επιτρέψει την πτήση των Ισραηλινών αεροπλάνων επάνω από το FIR των Αθηνών προκειμένου να μεταβούν στο Ισραήλ τα νεοαγορασθέντα αεροπλάνα από την Γερμανία.
Κατόπιν των ανωτέρω ακόμη και η υποβολή σχεδίου πτήσης των Τουρκικών αεροπλάνων δεν νομιμοποιεί την πτήση τους στο FIR των Αθηνών. Και για του λόγου το αληθές γιατί δεν δοκιμάζουν να πετάξουν Ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα στο FIR της Άγκυρας κατόπιν υποβολής σχεδίου πτήσης;

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Όταν μιλάμε για κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας, θα πρέπει να θυμόμαστε πως ούτε το ένα ούτε το άλλο υπόκεινται σε διαπραγμάτευση. Αυτό επιβάλλει η διεθνής πρακτική. Η χώρα μας στην τελευταία απογραφή με 11 εκατ. περίπου καταμετρημένους, βρέθηκε να έχει στο Αιγαίο το 3,6% ήτοι 505.000 κατοίκους
. Είναι δηλαδή λιγότεροι κατά 70.000 απ' ότι το 1961, που ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 8,3 εκατομμύρια (άρα στο Αιγαίο κατοικούσε το 6,4% του συνολικού πληθυσμού). Με λίγα λόγια μειώθηκαν οι κάτοικοι των νησιών στο μισό περίπου αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας
Την απάντηση στο γιατί μειώνεται ο πληθυσμός στο Αιγαίο αντί ν' αυξάνεται (εφόσον πρόκειται για έναν παράδεισο, που η φύση δεν τσιγκουνεύτηκε να προικίσει και φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει υπερπληθυσμό), έδωσε ένας νησιώτης λέγοντας: "Όλες σχεδόν οι οικογένειες του νησιού έχουν τουλάχιστον από ένα σπίτι στην Αθήνα". Και τούτο "επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει". Η ανασφάλεια που αισθάνονται οι Έλληνες στην κοιτίδα τους, οφείλεται στις διεκδικήσεις των Τούρκων και στην ανεπαρκή άσκηση της κυριαρχίας της χώρας μας στο Αιγαίο.
Και εσείς παρόλα αυτά κύριε πρόεδρε τολμάτε να προτείνετε την παραπομπή στη Χάγη κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από την οποία η πατρίδα μας θα είναι η μόνη χαμένη μια και είναι η μόνη που δεν διεκδικεί τίποτε . Εξάλλου σαν έγκριτος νομικός που ήσαστε γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο είναι ουσιαστικά ένα πολιτικό-δικαστικό όργανο που δεν εξετάζει καθαρά τα θέματα από νομικής πλευράς αλλά υπεισέρχονται και άλλες λογικές και δυνάμεις που αποφασίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των ισχυρών. Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας ότι τα δέκα μέλη [νομικοί και διεθνολόγοι] που απαρτίζουν το Διεθνές Δικαστήριο «εκλέγονται» από τα μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ . Έτσι λοιπόν με τη τοποθέτηση των κατάλληλων Δικαστών οι μεγάλες δυνάμεις κατορθώνουν να βγάζουν αποφάσεις διατυπωμένες με έντεχνο τρόπο που να εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά σχέδια τους κατορθώνοντας με νομικά τερτίπια τα οποία είναι άριστα από νομικής πλευράς διατυπωμένα να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους .
Γνωρίζετε ότι το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα από τα Ιμια έως τη Γαύδο είναι μια απέραντη λεκάνη γεμάτη πετρέλαιο.
Γνωρίζετε τις απαιτήσεις της Τουρκίας για μοίρασμα του Αιγαίου από τον 25 μεσημβρινό.
Γνωρίζετε το ενδιαφέρων των Αμερικανών για επικυριαρχία στο Αιγαίο [και συγκυριαρχία Ελλάδας Τουρκίας]
Παρόλα αυτά προτείνατε την παραπομπή εθνικών κυριαρχικών στη Χάγη από την οποία ακόμη και απόφαση θετική να βγει για τα Ελλάδα, κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι ο αντίδικος και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Τουρκία θα τη σεβασθεί μια και δεν σεβάσθηκε τα τόσα ψηφίσματα του ΟΗΕ περί απόσυρσης των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων της από τη Μεγαλόνησο.
Γνωρίζετε ότι οι όποιες αποφάσεις του δικαστηρίου δεν θα δέσμευαν την Τουρκία μιας και δεν έχει αποδεχτεί τη δικαιοδοσία του Διεθνούς δικαστηρίου.
Η Ελλάδα διέπραξε μέγα έγκλημα το 1976 στη Βέρνη όταν σε επίπεδο πρωθυπουργών υπέγραψε το ομώνυμο πρωτόκολλο το οποίο στο άρθρο 6 προέβλεπε αποχή των δυο χωρών από έρευνες στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.[Το εν λόγο πρωτόκολλο έμεινε μυστικό από την κοινή γνώμη ]
Γνωρίζετε ότι η Διεθνής Διάσκεψη για το θαλάσσιο δίκαιο το1982 ανεγνώρισε σε όλες τις χώρες το δικαίωμα επέκτασης σε δώδεκα μίλια τα χωρικά τους ύδατα και επιπλέον ανεγνώρισε και την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας και για τα νησιά
Γνωρίζετε ότι η Τουρκία επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα σε δώδεκα μίλια τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Εύξεινο Πόντο, και ταυτόχρονα απειλεί, την Ελλάδα ότι αν πράξει το ίδιο θα είναι αιτία πολέμου.
Γνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια η οικονομική και πολιτική ελίτ της πατρίδας μας έχει προχωρήσει σε μια άνευ όρων εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων ,ακόμη και με τίμημα την εκχώρηση εθνικών κεκτημένων. Η αναβάθμιση του οικονομικού-πολιτικού κατεστημένου επιχειρείται με την συνδρομή της πατρίδας μας σε οικονομική και στρατιωτική συνδρομή στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις για την επιβολή της «Παγκοσμιοποίησης» , όπως έγινε με την Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ.
Γνωρίζετε τη σημασία της περιοχής στο νέο Γεωπολιτικό γίγνεσθαι και το ενδιαφέρον της Αμερικής για τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων και την διέλευση των αγωγών. Εξ’ άλλου η πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού εξωτερικών κυρίας Κοντολίζας γι αυτό το λόγο έγινε προκειμένου η Ελλάδα να δεσμευθεί για:
Α. Υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή πορεία χωρίς προσκόμματα , και βέτο.
Β. Την αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Άγκυρας στο Αιγαίο με τη συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ του 1997 και την επίλυση τυχών διαφορών με διμερής διαδικασίες, διεθνές δικαστήριο, επιδιαιτησία κ.τ.λ.
Γ. Την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας και την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης.[προσπάθεια μη πραγματοποίησης του]
Γνωρίζετε τις προσπάθειες των αμερικανών προκειμένου να περάσει το σχέδιο
Α(υ)νάν και την υποστήριξη του από την πολιτική ελίτ του τόπου, συνεπικουρούμενη από αργυρώνητες πένες δημοσιογραφικών συγκροτημάτων που είναι βουτηγμένα στην διαπλοκή.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι καλά; Δεν προβληματιστήκατε όταν την επομένη του άρθρου σας έτρεξε όλη η παλιοπαρέα των Α(υ)νανιστών να συγχρονισθεί μαζί σας;
Τέλος κύριε πρόεδρε όταν μας επιθεωρούσατε στα νησιά και μας δίνατε συγχαρητήρια το εννοούσατε ή στο πίσω μέρος της κεφαλής σας μας είχατε για διαπραγμάτευση και αφοπλισμό;
Και κλείνοντας θα ήθελα να μάθω τι σχέση έχει το άρθρο σας με εκείνο το περίφημο καλωσόρισμα της προέδρου της βουλής στον τωρινό πρόεδρο[τον κ Παπούλια που σας διαδέχθηκε] όπου μεταξύ των άλλων είπε και το αξέχαστο «επί των ημερών σας κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας θα μειωθούν». Άραγε γνωρίζετε κάτι που αγνοεί ο Ελληνικός λαός; Και αν ναι γιατί δεν το δημοσιοποιείτε; αν όχι γιατί δεν το καταγγέλλεται;
Άραγε όλα τα παραπάνω μήπως είναι κάποιο καλοστημένο σχέδιο προκειμένου να είναι ποιο εύπεπτα στον ελληνικό λαό η απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας; ούτως ώστε την επομένη της απόφασης του δικαστηρίου να πουν τα μεγάλα κόμματα , τι να κάνουμε ; αυτή ήταν η απόφαση . Και με αυτόν τον τρόπο να μην χρεωθεί κανείς την προδοσία;
Φθάνουν άραγε κάποιες δημοκρατικές κορόνες για ειρήνη και ανθρώπινα δικαιώματα στον περίφημο λόγο που εκφωνήσατε στον είδη ετοιμόρροπο Κλίντον για να πλεχτεί το εγκώμιο σας; Ή μήπως οι μάσκες πέσανε και φάνηκε η πραγματικότητα;
Και να μην ξεχνάμε τον θυμόσοφο λαό που λέει πως: «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»Καρατουλιώτης Νίκος Υποστράτηγος Ε.Α
Τροίας 6 Κοζάνη ΤΚ 50100
13 Ιούνη 2006
Τηλ.24610 27563

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...
http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!
http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου. Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα! Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...
http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

Άθελά του κι εδώ ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

Ανώνυμος είπε...

Έλα Αλέκο…

Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?

ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

http://www.youtube.com/watch?v=ykwmS0ZUqq4

Λυπάμαι πολύ!

ΧΑΣΑΤΕ