Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ


Οι Εβραίοι αφού περιπλανήθηκαν για αιώνες ανά την υφήλιο και κουράσθηκαν στην αναζήτηση της γης της επαγγελίας και του μεσσία , ξαφνικά εμφανίσθηκε ο ένας και μοναδικός θεός , «τέταρτος κατά σειρά μοναδικός» της περιοχής , «το πετρέλαιο» . Εδώ προσκυνά το διεθνές κεφάλαιο στο νέο σύμβολο του το « βαρέλι» που αντικατέστησε το σταυρό , και αντί για κεριά ανάβει πολέμους , καίγοντας λαούς στο θυμιατήρι του κέρδους . Ο νέος θεός με αντιπρόσωπο του επί γης τους Άγγλους , αποφάσισε να τους χαρίσει αυτό που ονειρεύονταν χρόνια .
Οι Άγγλοι χρειαζόντουσαν έναν τοποτηρητή στην περιοχή για τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων , ένεκα της πολιτικής αστάθειας την οποία οι ίδιοι είχαν φροντίσει δημιουργήσει ( διαίρει και βασίλευε ) .
29 Νοεμβρίου 1947 , καταψηφίζεται το σχέδιο διανομής της Παλαιστίνης , η οποία μέχρι τότε τελούσε υπό το καθεστώς της Βρετανικής εντολής . Έτσι με το ψήφισμα αυτό η περιοχή θα χωρισθεί σε δύο «ανεξάρτητα» κράτη , ένα Εβραϊκό και ένα Αραβικό . Ταυτόχρονα οι εβραϊκές δυνάμεις Χαγκάνα και οι Εθνοφύλακες του Έστελ και Λεχί ξεκινούν την κατάληψη των εδαφών , με αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο 700 .000 παλαιστίνιοι να ξεριζωθούν από τις εστίες τους και το 1967 να φθάσουν 3.900.000.
Από κει και ύστερα η περιοχή δεν γνώρισε ησυχία . Οι Μεγάλες Δυνάμεις με τοποτηρητή στην περιοχή το νεοσυσταθέν κράτος και εκτελεστικό όργανο την πολεμική μηχανή του , η οποία είναι δυσανάλογη για το μέγεθος του ( σχεδόν το μισό της παγκόσμιας Αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας δίνεται στο Ισραήλ ) ρημάξανε την περιοχή προκειμένου να επιβάλουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια .
Η Γαλλία που κόπτεται σήμερα για την άμεση κατάπαυση του πυρός , ας μας πει ποιος προμήθευσε το Ισραήλ με τον πρώτο του πυρηνικό αντιδραστήρα ,ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του στον πόλεμο των 6 ημερών ( η εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ από τον Νάσερ ήταν μια από τις αιτίες πολέμου ) , υπόψη ότι αυτή τη στιγμή το Ισραήλ είναι η 5η πυρηνική δύναμη με 230 πυρηνικές κεφαλές .
Το μεσανατολικό πρόβλημα είναι δημιούργημα του τρόπου δράσης του ίδιου του καπιταλισμού , προκειμένου να υφαρπάξει τον πλούτο της περιοχής . Έτσι σε αυτή τη λογική δημιούργησε σύνορα άδικα με αποτέλεσμα να παράγουν προβλήματα περισσότερα από όσα επιλύουν .Ταυτόχρονα μέσα από ελεγχόμενες διαδικασίες κατόρθωσε να τοποθετήσει φαύλα καθεστώτα στην περιοχή τα οποία ουδόλως ανταποκρίνονται στην λαϊκή θέληση της περιοχής .
Τώρα με νέα μεγαλόπνοα σχέδια και φανφάρες η Αμερική εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα για την περιοχή και επαναχάραξη των συνόρων της , με ταυτόχρονη εξαγωγή δημοκρατίας , προκειμένου να εισαγάγει η ίδια υπερκέρδη μέσω των πετρελαϊκών κολοσσών που την κυβερνούν . Τα συμφέροντα στην περιοχή είναι τεράστια . Το 50% των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων βρίσκεται εδώ , μόνο το Ιράκ και το Κουβέιτ έχουν αποθέματα παραπάνω από 200 δισεκατομμύρια βαρέλια ( 200.000.000.000 επί 75$=15 .000 .000 .000 .000$ ) , «είναι πολλά τα λεφτά» .
Σήμερα ο Ο.Η.Ε. ανακοίνωσε ακόμη μία κατάπαυση πυρός , και επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί και το μόνο που έχει καταφέρει ο συγκεκριμένος οργανισμός με τις συνθήκες ειρήνης του , είναι ένας ακόμη πόλεμος μετά από λίγο ( ποια ειρήνη να επιβάλει , αφού ούτε τους στρατιώτες του δεν μπορεί να προστατεύσει , με αποτέλεσμα να δολοφονούνται εν ψυχρώ από τα Ισραηλινά στρατεύματα ) . Και επειδή αν υπήρχε τσίπα ο κ . Ανάν έπρεπε τουλάχιστον να άσπριζε από ντροπή , μπορεί να μας πει τουλάχιστον πόσα σχέδια ειρήνης υπέγραψε ο Ο.Η.Ε. για την περιοχή τα οποία στην πράξη έγιναν κουρελόχαρτα ; Και αν δεν θυμάται αυτό , μήπως μπορεί να θυμηθεί πόσα ψηφίσματα έχει εκδώσει για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο; τα οποία στη συνέχεια ήρθε να νομιμοποιήσει με το σχέδιο Ανάν .
Μέσα σε αυτή τη λογική (την καπιταλιστική ) και μέσα από τέτοιες πρακτικές , λύση δεν μπορεί να δοθεί στο μεσανατολικό πρόβλημα το οποίο είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων .
Μοναδική λύση είναι μια κοινή επανάσταση στην Μ Ανατολή με μπροστάρηδες την εργατική Αραβική και Ισραηλινή τάξη και τη δημιουργία μιας σοσιαλιστικής ομοσπονδίας κρατών στην οποία θα είναι εντεταγμένο ένα ομόσπονδο Ισραηλινό-Παλαιστινιακού κράτους ( σε ισότιμη βάση ) . Όσο για τους εμίρηδες και τους σεΐχηδες , όπως είναι αλυσοδεμένοι με τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιριών και του ιμπεριαλισμού , ας τους πετάξουν σε μια γεώτρηση , αφού νωρίτερα την έχουν εθνικοποιήσει ( από το λίπος που έχουν συσσωρεύσει ίσως επιπλεύσουν και γλιτώσουν )
Κοινός τόπος της περιοχής είναι το μίσος για τον ιμπεριαλισμό που πηγάζει τόσο από την κατοχή της Παλαιστίνης και από αυτήν του Ιράκ .
Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι η διατήρηση στρατού στις κατεχόμενες χώρες υπήρξε δυσβάστακτη για τον ιμπεριαλισμό(Κονγκό , Αλγερία κ.τ.λ) . Όσο για την Αμερική ακόμη να επουλωθούν οι πληγές της από το Βιετνάμ .
Εμπρός της γης οι κολασμένοι , για μια πραγματική λύση στο Μεσανατολικό , με μπούσουλα τα συμφέροντα των λαών , και όχι μέσα από διαδικασίες και φόρα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο , με μόνο σίγουρο ότι το πρόβλημα θα αναπαραχθεί και οι λαοί θα ξαναπληρώσουν με πανωτόκι . Εξάλλου η Αμερική έχει βαλτώσει στο Ιράκ , τα δε καθεστώτα της περιοχής με τους «αχυράνθρωπους» σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση , και συνδετικός ιστός το μίσος για τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό . Η Λατινική Αμερική έτοιμη να εκραγεί . Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στα φόρτε τους , με αποτέλεσμα υπουργός της Γερμανίας να παρομοιάζει τον Μπούς με τον Χίτλερ και ο Ράμσφελτ να αποκαλεί την Γαλλία και την Γερμανία «παλιά Ευρώπη» . Η Ευρώπη ζαλισμένη να πορεύεται στο πουθενά με τεράστιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις και συγκρουόμενα συμφέροντα , και η Κίνα να περιμένει στη γωνία Αν όχι τώρα , πότε ;

Καρατουλιώτης Νίκος 13 Αυγ. 2006
Υποστράτηγος Ε.Α. μέλος Κ.Ε.Θ.Α.
Τροίας 6 Κοζάνη ΤΚ 50100


Δεν υπάρχουν σχόλια: