Ο χρόνος που επελέγη να επισκεφθεί την Άγκυρα ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ατυχέστατος, το δε ταξίδι μόνο ως επιχείρηση υψηλού ρίσκου μπορεί να χαρακτηρισθεί καθόσον την συγκεκριμένη περίοδο η Τουρκία έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και γενικότερα τις διμερείς σχέσεις στο έπακρο.
Η κυβέρνηση για την πραγμάτωση της πρωθυπουργικής επίσκεψης, επικαλέσθηκε ως άλλοθι την δικαιολογία « την συνέχεια της πολιτικής ύφεσης».
Επιστράτευσα όλη μου την καλή διάθεση για να δω αυτά τα σημάδια ύφεσης και το μόνο που είδα ήταν :
1. Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν (παρότι γνώριζαν τις ημερομηνίες επίσκεψης του Πρωθυπουργού μας), μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις σε όλο σχεδόν το Αιγαίο(από Λήμνο μέχρι Καστελόριζο). Η παραπάνω άσκηση με την επωνυμία «ευέλικτη πένσα», έληξε στις 22 Ιανουαρίου δηλ. παραμονές της άφιξης Καραμανλή στην άγκυρα.
2. Για εχθές είχαν άσκηση ανάμεσα Χίου και Σάμου και για σήμερα 24 Ιαν. ανάμεσα Λήμνου και Λέσβου.
3. Όσο για τις 25 που τελειώνει η επίσκεψη, έχουν προγραμματίσει σε δύο περιοχές
Α. Μεταξύ Κρήτης και Ρόδου
Β. Μεταξύ Μυτιλήνης και Σκύρου.
4. Μετά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη και στη συνέχεια του Στρατιωτικού ακόλουθου της Τουρκικής Πρεσβείας, παρατηρήθηκαν περίεργες κινήσεις συλλόγων της Δυτικής Θράκης.
5. Το κατασκοπευτικό σκάφος Τσανταρλί (πλοίο υποκλοπών και ηλεκτρονικού πολέμου), πλέει μεταξύ Κύμης και Σκύρου.
6. Από αύριο(25 Ιαν), η Τουρκία αρχίζει έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο και κατά πάσα πιθανότητα ανατολικά της Πρίνου στην θέση Μπάμπουρας(όπου υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα),
7. Επανέφεραν το θέμα με τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο ,διαμαρτυρόμενοι ότι έλληνες αλιείς παραβιάζουν τα Τουρκικά χωρικά ύδατα στα Ίμια.
8. Και δεν έφθαναν όλα τα παραπάνω, αλλά θέλησαν να έχουν λόγο και στις σχέσεις μας με τα άλλα κράτη, έτσι:
Α. Η Τουρκία ζήτησε να έχει λόγο στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών που προσπαθεί να χαράξει η Ελλάδα με την Αίγυπτο και τη Λιβύη (πέρασε στα ψιλά ένεκα Ζαχοπουλιάδας)
Β. Πέρα από το ότι ήταν από τις πρώτες χώρες που ανεγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ εξέφρασαν την άποψη ότι η ονομασία της εν λόγου χώρας δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην είσοδο της και εν πάση περιπτώσει αυτά είναι μικρότητες της Ελλάδας και δεν πρέπει να απασχολεί με τέτοια μικροπροβλήματα η Ελλάδα το ΝΑΤΟ.
Γ. Εξέφρασαν την άποψη ότι η Κύπρος κακώς μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Μετά από όλα τα παραπάνω δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πολιτική ύφεση και έπρεπε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας να υπάρξει συνέχεια αυτής. Απεναντίας διακρίνω έναν συνεχή ενδοτισμό εκ μέρους ρης Ελλάδας με αποτέλεσμα το Λιμεναρχείο Καλύμνου με έγγραφο του τις 21-1-08 απαγόρεψε στους έλληνες ψαράδες να δραστηριοποιούνται Βορείως της νήσου Ψέριμου(Ίμια), από 22 του μήνα και για 5 ημέρες.
Η Ελλάδα εφαρμόζοντας την μυστική διπλωματία και ύστερα από χθεσινή τηλεφωνική επαφή μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγών Γράψα και Μπουγιούκανιτ συμφώνησαν να ανασταλούν όλα τα αεροναυτικά γυμνάσια που είχαν προγραμματίσει κατά την επίμαχο περίοδο επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Με όλα τα παραπάνω και με την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός δίνει άλλοθι στην Τουρκία περί δήθεν Ελληνοτουρκικής προσέγγισης και γίνεται υπομόχλιο εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς η Τουρκία να πληροί τους όρους. Όσο για την σημερινή προτροπή του Πρωθυπουργού μας προς τον κουμπάρο του για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση του δήθεν προβλήματος της υφαλοκρηπίδας είναι μία παγίδα από την οποία μόνο χαμένοι μπορούμε να βγούμε και μία πράξη ενδοτισμού που έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες.
Βλέπε: Ανοιχτή επιστολή προς τον τέως Πρόεδρο κύριο Στεφανόπουλο Κωνσταντίνο
Στην οποία αναφέρω τις παγίδες που κρύβει η Χάγη
Κοζάνη 24-1-008
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
καρατουλιωτη καργιολη γαμημενε κολοσουρδε,γαμω την σουρδια σου και το σοι σου ολο,πουσταρε καραβανοσκυλο
Δημοσίευση σχολίου