Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Αχτισάαρι ένας άνθρωπος για όλες τις βρώμικες δουλειές


Πρίν από λίγες ημέρες απονεμήθεικε στον Αχτισαάρι το Νόμπελ ειρήνης. Άς προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φώς στην σκοτεινή διαδρομή της συγκεκριμένης προσωπικώτητας και να δούμε πώς η άρχουσα τάξη της διεθνούς κοινότητας αμοίβει τα παιδιά της και τι πρότυπα δημιουργούμε σήμερα για τις επόμενες γενειές. Βέβαια το βραβείο Νόμπελ ειρήνης έχει και άλλες φορές δοθεί σε αμφιλεγόμενες προσωπικότητες όπως αυτής του Κίσιντζερ. Για πρώτη φορά όμως δίδεται σε κάποιον που έχει κατηγορηγηθεί για χρηματισμό και για διασυνδέσεις με την μαφία.
Ο Αχτισαάρι γεννήθηκε στο Βιιπούρι της Φιλανδίας το 1937 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της πατρίδας του το 1959. Τριάντα χρόνια αργότερα του απονεμήθηκε τιμητικό διδακτορικό. Εκτός από την μητρική του γλώσσα ομιλεί τα Σουηδικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Τον φεβρουάριο του 1994 εξελέγει Πρόεδρος της Φιλανδίας με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών , μέχρι το 2000.
Διετέλεσε μέλος του Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας ( OSI) του ιδρύματος Soros, προκειμένου να μπορεί να επεμβαίνει στα διεθνεί δρόμενα ίδρυσε μια ΜΚΟ, στην οποία και προεδρεύει την Crisis Management Initiative

Μετά από την προεδρική θητεία του αλλά και πρίν, τον συναντάμε σε όλα τα βρώμικα παιχνίδια των ιμπεαριαλιστών και του κεφαλαίου.
1. Το 1990 πρωτοστατεί στην ανεξαρτησία της Ναμίμπια από την Ν. Αφρική.
2. Το 2000 ως διορισμένος από την Βρετανική Κυβέρνηση συμβάλει στην επικύρωση του αφοπλισμού του ΙΡΑ.
3. Στον βομβαρδισμό της Σερβίας
4. Στις διαπραγματεύσεις του Ντέιτον για τον «τερματισμό του πολέμου» στην Γιουγκοσλαβία .
5. Στην απόσχηση του Κοσσόβου.
6. Στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου κατά την διάρκεια των συνομηλιών στην Βιέννη, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση του μορφώματος και στον τρόπο λειτουργίας του εκτρώματος, με αποτέλεσμα το σχέδιο που υπεγράφει να ονομασθεί «σχέδιο Αχτισαάρι».
7. Το 2005 Εξυπηρέτησε με απόλυτο τρόπο τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών με την διαπραγμάτευση της αυτονόμησης του Άτσεχ και της Ινδονησίας και την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ(περιοχές της Ινδονησίας πλήρες φυσικού αερίου και πετρελαίου).
Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος για να αναφερθώ λεπτομερώς στις ημέρες και στα έργα του σε όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, θα περιοριστώ μόνο για το Κόσσοβο.
Σύμφωνα με δύο δημοσιεύματα του Φιλανδικού Πρακτορείου ειδήσεων STT (26 και 27 Ιουνίου 2007) αλλά και με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βοσνιακού περιοδικού Fokus ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε Μπάν Κι Μούν επειδή κάτι είχε υποπέσει στην αντίληψη του ζήτησε την συνδρομή της Μυστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας BND. Σύμφωνα δε με το πόρισμα το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της έρευνας ταξίαρχος Λέϊμαν μεταφέρθηκαν από Ελβετική τράπεζα από τον λογαριασμό 239700-93457-0097που ανήκει στον επικεφαλής της Αλβανικής μαφίας Exhet Boria 2 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό της τράπεζας Κύπρου 345934669904533 code VOLAND που ανήκει στον Αχτισάαρι.
Στις 12 Φεβρουαρίου 2007 τα ξημερώματα 06.30 κατέφθασε ένα τζιπ στα γραφεία του ΟΗΕ, με αριθμό κυκλοφορίας PR-443-22CD (το εν λόγω όχημα είναι υπαρκτό και ανήκει σε μέλος της Κυβέρνησης Πρίστινα ) , από το παραπάνω όχημα κατέβηκαν δύο άνδρες με ασημί βαλίτσες οι οποίες περιείχαν χρήματα και τις παρέδωσαν στον Αχτισαάρι( επιβεβαιώνετε και από πληροφοριοδότη που υπήρχε εντός του κτηρίου).
Στις 24 Φεβρουαρίου έχουμε το ίδιο σκηνικό, με την διαφορά ότι τις βαλίτσες μεταφέρει ο ίδιος αρχιμαφιόζος Exhet Boria συνοδευόμενος με σωματοφύλακες.
Οι παραπάνω βαλίτσες με διπλωματικές ετικέτες μεταφέρθηκαν στην οικία του Αχτισάαρι στην Φιλανδία.
Στις 28 Φεβρουαρίου το βράδυ αυτοκίνητο της ειρηνευτικής δύναμης αποβίβασε δύο πανέμορφες γυναίκες συνοδευόμενες από σωματοφύλακες του Boria , οι οποίες και παρέμειναν μέχρι τα ξημερώματα με τον Αχτισάαρι.
Πέραν όλων των ανωτέρω υπάρχει φωτογραφικό υλικό και μαγνητοφωνημένα τηλεφωνήματα μεταξύ της Αλβανικής μαφίας και του Αχτισάαρι.
Επειδή το «Κρατίδιο» του Κοσσόβου είναι θνησιγενές και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ σε μερικά από τα σημεία του σχεδίου ειρήνης Αχτισάαρι και καταγράφω κάποια περιστατικά που συνέβησαν στο Κόσσοβο μετά την «επιτυχή» μεσολάβηση του Αχτισάαρι , για την οποία και επιβραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης.
Σύμφωνα με το σχέδιο Αχτισάρι το Κόσσοβο θα έχει στρατό που θα απαριθμεί 2.500 στρατιώτες και η διαιρεμένη σε αλβανικό και σερβικό τμήμα πόλη, Κόσοβσκα Μιτροβίτσα θα έχει ειδικό καθεστώς. Αστυνομία και Δικαιοσύνη πολυεθνική. Ήδη έχουν αποσταλεί αστυνομικοί από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στρατός θα επιβάλει και θα διαφυλάξει τις 45 ζώνες προστασίας γύρω από τους σημαντικότερους ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια.
Στις 19 Φεβρουαρίου Σέρβοι πυρπόλησαν αστυνομικά και τελωνειακά φυλάκια που τελούν υπό την διοίκηση του ΟΗΕ και του Κοσσόβου.
Στις 20 Φεβρουαρίου Νατοϊκά στρατεύματα έκλεισαν τους δρόμους που συνδέουν το βόρειο Κόσσοβο με την Σερβία προκειμένου να απαγορεύσουν την διέλευση Σέρβων εθνικιστών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας 3000 Σέρβοι του Κοσσόβου πραγματοποίησαν διαδήλωση στην γέφυρα της Μιτροβίτσας.
Στις 23-2-08 οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Αυστρία μεταξύ των δύο πλευρών ,ήρθαν σε πλήρη αδιέξοδο γιατί όταν οι Σέρβοι του Κοσσόβου ζήτησαν «οι δήμοι με σερβική πλειοψηφία να έχουν το δικαίωμα συγκρότησης σερβικής οντότητας με στόχο την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και τον ενιαίο τρόπο εκπροσώπηση τους, η άλλη μεριά με τον Βετόν Σουρόι το απόρριψε κατηγορηματικά.

Στις 26-2-08 δέκα Κοσσοβάροι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν στα σύνορα Κοσσόβου και Σερβίας από επίθεση με πέτρες και ξύλα από μια ομάδα εφέδρων βετεράνων του Σερβικού Στρατού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόσχιση του Κοσσόβου(και όχι ανεξαρτησία)
Στις 28 Φεβρουαρίου έγινε δολοφονική απόπειρα εναντίον του επικεφαλής της αρχής τηλεπικοινωνιών κ. Μπερίσα.

Παράλληλα οι Σέρβοι αστυνομικοί του Κοσσόβου αρνούνται την παραλαβή των διαταγών που έρχονται από την Πρίστινα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο μισθοδοσίας τους από το Βελιγράδι και όχι από την Πρίστινα.
Σε ολόκληρο το Κόσσοβο υπάρχει αναταραχή από τους απολυθέντες Σέρβους που εργάζονταν στο δημόσιο και απαιτούν την επαναπρόσληψη τους
Ήδη στις 17-3-08,οι Νατοϊκές δυνάμεις δέχθηκαν οργανωμένα πυρά στην Μιτροβίτσα, και χειροβομβίδες πέσανε στο προαύλιο των δικαστηρίων, η αστυνομία του ΟΗΕ διετάχθη να εγκαταλείψει το Β. Κόσσοβο.
Αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών ήταν η κατάληψη δύο δικαστηρίων κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών, τα οποία λειτουργούν υπό την προστασία του ΟΗΕ.
Κατά την διάρκεια της κατάληψης επενέβησαν οι Νατοϊκές δυνάμεις που εδρεύουν στην περιοχή (KFOR),με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πολλοί από αυτούς, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν τουλάχιστον 30 πολωνοί και περίπου 25 Γάλλοι ( πληροφορίες με το σταγονόμετρο).
Κάποιες άλλες πληροφορίες θέλουν στην διαιρεμένη πόλη Μιτροβίτσα να οργανώνεται η Σερβική παραστρατιωτική ομάδα «Φρουρά του Τσαρς Λαζάρ», δύναμης 5.000 ανδρών βετεράνων του πολέμου.
Αντιπροσωπεία της UNCHR (ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες ), από τον περασμένο Δεκέμβρη άρχισε τις προετοιμασίες δημιουργίας καταυλισμών προσφύγων.
Βεβαίως όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν με τον τρόπο αξιολόγησης και απονομής των βραβείων Νόμπελ μιας και ο Αλ Γκόρ αφού αιματοκύλησε τα Βαλκάνια και τα γέμισε με απεμπλουτισμένο ουράνιο, πήρε το βραβείο για την οικολογία ενώ κανονικά εάν λειτουργούσαν οι θεσμοί έπρεπε να παραπεμθεί σε διεθνές δικαστήριο για χρήση απαγορευμένων όπλων.
Κοζάνη 25-10-08



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχω διαβασει σχεδον ολα τα αρθρα σας και περιμενω με ανυπομονησια και το επομενο σας κυριε Καρατουλιωτη... . ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ..