Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Πούτιν έφυγε και οι έλληνες πανηγυρίζουν γιατί η χώρα μας εντός ολίγου θα καταστεί ε-νεργειακός κόμβος .
Επειδή στην πολιτική, ποτέ μην πεις ποτέ (Γ. Παπανδρέου), καλά είναι να κρατήσουμε κά-ποιες επιφυλάξεις και να προσπαθήσουμε να δούμε πίσω από την κουρτίνα, ή καλύτερα τι ει-πώθηκε και τι στην πραγματικότητα έγινε. Τι συμφωνήθηκε και τι πιθανά να γίνει ή να μη γί-νει. Προβλήματα που θα παρουσιασθούν και τυχόν πολιτικές και διεθνείς εμπλοκές. Έτσι δι-εισδύοντας από μια αιρετική γωνία σ’αυτά που έγιναν κατά την διάρκεια της τριμερούς συ-νάντησης(Ελλάδας-Ρωσίας-Βουλγαρίας), έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω :
1. Συμφώνησαν για την κατασκευή του αγωγού και έθεσαν ως χρονοδιάγραμμα το τέλος του 2006 για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας. Επί της ουσίας ο 13ετής προ-βληματικός αρραβώνας παραμένει, παρά τις υποσχέσεις αιώνιας πίστης και αγάπης.
2. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας είπε ότι στη συνάντηση ακούστηκε η φράση «ή τώρα ή πο-τέ». Το τώρα, που ουσιαστικά σήμαινε το πέσιμο των υπογραφών δεν το είδα.
3. Ο πρωθυπουργός Καραμανλής χαρακτήρισε την ημέρα της συνάντησης ιστορική και τόνισε ότι «ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα». Η ωμή αλήθεια είναι ότι για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η ύπαρξη διαδικαστικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επισημοποιηθεί ο αρραβώνας. Όσο για τον γά-μο(κατασκευή και λειτουργία αγωγού) βλέπουμε. Έτσι λοιπόν εξέφρασαν την πολιτική βούληση να επιλύσουν τις όποιες διαφορές και να τα ξαναπούν στο τέλος του χρόνου. Τα προβλήματα αυτά συνίστανται στα προικιά(ποσοστά), στις κουμπαριές(κοινοπραξίες κατασκευαστικών εταιρειών) και εξεύρεση παπά προκειμένου να τελεσθεί το μυστήρι-ο(εδώ βέβαια τον λόγο τον έχει ο παντοκράτωρ δηλ. η Αμερική)
4. Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Προφανώς αμυντική συνεργασία κλπ (αυτός έφυγε αλλά ο επικεφαλής της αμυντικής ρωσικής βιομηχανίας παρέμεινε και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό ενικής άμυνας). Τους S 300 πήραμε και παραλίγο να έχουμε πόλεμο με τους άσπονδους γείτονες(εκτελώντας εντολές του αφεντικού), με αποτέλεσμα να τους αποθηκεύσουμε στην Κρήτη.
5. Ο Πούτιν χαρακτήρισε την Ελλάδα εταίρο, μα την ίδια στιγμή είχαμε μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Άραγε ήταν κάποιο ραβασάκι από τον αντίζηλο, πέραν του ατλαντικού ο οποίος εποφθαλμιά τον γάμο αυτό (το διαμήνυσε με τον ποιο κατηγο-ρηματικό τρόπο με προξενήτρα την Κοντολίζα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της).
6. Ο Βούλγαρος πρόεδρος τόνισε ότι από την συνάντηση αυτή θα σταλεί ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα …..(λέτε οι αμερικανοί που πολέμησαν με νύχια και δόντια την μη υ-λοποίηση της πολιτικής διαθήκης του Μ. Πέτρου περί καθόδου στο Αιγαίο να αφήσουν να υλοποιηθεί τώρα επί παντοδυναμίας τους;)
7. O κ. Καραμανλής σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Παρβάνοφ χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις των δύο χωρών ενώ αναφέρθηκε και στη στενή προσωπική σχέση που έχει ανα-πτύξει με τον Βούλγαρο Πρόεδρο(φοβάμαι ότι θα τον φάνε οι κακές παρέες μιας και την επομένη της εκλογής του στην Προεδρία της Βουλγαρίας ο κ. Παρβάνοφ δήλωσε, θα παραμείνω αριστερός και σοσιαλιστής)
8. Ο Πούτιν στην ομιλία του είπε, κατασκευάσαμε αγωγό από τη Σιβηρία στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσα σε δυόμισι μήνες και εδώ επί 13 χρόνια ακόμη συζητάμε.

Το ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν απέρριψε αμέσως τις ρωσικές προτάσεις ή δεν το τρά-βηξε σε ατέρμονες συζητήσεις όπως έκαναν οι κυβερνήσεις των εκσυγχρονιστών(Σημίτη) πιθανόν να αποτελέσει αιτία πολιτικών εξελίξεων. Η Ντόρα ζήτησε συνάντηση με τον Υ-πουργό ενέργειας των ΗΠΑ και δεδομένης της βιασύνης της προκειμένου να διαδεχθεί τον Καραμανλή(δημοσίευμα ΠΑΡΟΝ 27-8) ο αναγνώστης μπορεί να κάνει με τη φαντασία του όποια σενάρια θέλει σε συνδυασμό των σχέσεων της οικογένειας με αυτήν των Μπούς(μια είναι η οικογένεια στην Ελλάδα).
Ο Παρβάνοφ μια και στις 22 οκτ. έχουν εκλογές στην Βουλγαρία είναι πολύ πιθανόν να μην επανεκλεγεί καίτοι έχει σαφές προβάδισμα των αντιπάλων του, ή πιθανόν να ανατραπεί από εσωκομματικούς αντιπάλους.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου προκειμένου να μην συναντηθεί με τον Πούτιν και δυσαρε-στήσει τους Αμερικανούς την κοπάνισε στη Σουηδία, αφήνοντας τον εκπρόσωπο τύπου να κάνει δηλώσεις ότι : ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος σχεδιάσθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Δεν μας είπε όμως από ποιο ΠΑΣΟΚ , από αυτό το «πατριωτικό» του Ανδρέα; ή από αυτό των εκσυγχρονιστών που επί 13 χρόνια συζητούσε, μέσα στη λογική «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει».
Κύριε πρωθυπουργέ ο λαός σας έδωσε την ψήφο του με την εντολή να βάλετε φυλακή τους νταβατζήδες, πράγμα το οποίο όχι μόνον αδυνατείτε(σύμφωνα με δηλώσεις σας), αλλά ζουν και βασιλεύουν συνεχίζοντας να ροκανίζουν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Τουλάχιστον μιας και δεν πραγματοποιήσατε το παραπάνω, αγωνιστείτε τουλάχιστον για την υλοποίηση του σχεδίου, προκειμένου η πατρίδα μας να καταστεί ενεργειακός κόμβος. Τις όποιες προσπάθειες ματαίωσης του από μίσθαρνα όργανα που δρουν με γνώμονα τις εντολές που παίρνουν πέραν του ατλαντικού και όχι με αυτό του συμφέροντος της πατρίδας μας ,καταγγείλετε της απευθείας στον Ελληνικό λαό.
ΥΓ. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα.
5-9-2006
Καρατουλιώτης Νίκος
Υποστράτηγος Ε.Α
Μέλος Κ.ΕΘ.Α
Τροίας 6 Κοζάνη ΤΚ 50100




Δεν υπάρχουν σχόλια: