Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

ΤΡΟΓΩΝΤΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΡΕΞΗ

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση «Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων» που εκδίδεται στις HΠA, αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν 150 βόμβες τύπου B-61 και αυτές είναι μοιρασμένες στην Ελλάδα, το Bέλγιο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Οι βόμβες τύπου Β61 έχουν πολλαπλές δυνατότητες και μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές από 10-350 κιλοτόνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου περιοδικού "ελληνική άμυνα και ασφάλεια", οι αμερικανοί ένεκα των γεωπολιτικών εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων σχεδιάζουν την μεταφορά των πυρηνικών που είναι αποθηκευμένα στην Τουρκία και να τα εγκαταστήσουν στην Ελλάδα.
Τα παραπάνω επαληθεύονται τόσο από τον Τουρκικό τύπο (Χουριέτ), όσο και από το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτέρ Τάς.
Να ληφθεί υπόψη ότι τα πυρηνικά στην Τουρκία είναι τοποθετημένα στην Αμερικανική βάση Ιντσιρλίκ που γειτνιάζει με ιρακινό Κουρδιστάν (όπου τελευταία έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και πιθανώς να έχουμε και στρατιωτικές επιχειρήσεις).
Φαίνεται ότι μετά την προθυμία της πατρίδας μας να μπει μπροστάρης στα αμερικανικά σχέδια της αντιπυραυλικής ασπίδας και την εγκατάσταση αντιβαλλιστικών πυραύλων σε Πολωνία και Τσεχία η χώρα μας τείνει να καταστεί η πυρηνική μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων με τις όποιες συνέπειες στον Αμερικανό- Ρωσικό ανταγωνισμό, ξεχνώντας ότι: όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου και πολύ καλά ενημερωμένου περιοδικού σε στρατιωτικά θέματα «Άμυνα και Διπλωματία» η Ουάσιγκτον έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της πατρίδας μας αλλά και με την στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να αναβαθμισθεί το ελληνικό σύστημα «πάτριοτ» για να αποκτήσει αντιβαλλιστικές δυνατότητες και να ενταχθεί και αυτό στην σχεδιαζόμενη αντιπυραυλική αμερικανική ασπίδα και να συλλειτουργήσει με αυτά της Πολωνίας , Τσεχίας και πιθανόν Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Το δε κοστολόγιο αναβάθμισης των ελληνικών πάτριοτ να επιβαρυνθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που τον λογαριασμό οι αμερικανοί τον στέλνουν στους υποτελείς τους. Καλό είναι να θυμηθούμε ότι το κόστος του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας η Ουάσιγκτον τον έστειλε στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι πλήρωσαν πλην της Αμερικής.
Μετά τα παραπάνω (πριν από λίγες μέρες) η Ρωσία δοκίμασε έναν νέο πύραυλο τον RS-24 που μπορεί να φέρει ως και 10 διαφορετικές πυρηνικές κεφαλές. Η εκτόξευσή του έγινε από το κοσμοδρόμιο του Πλέσετσκ, 800χλμ. βόρεια της Μόσχας και ο πύραυλος έβαλε επιτυχώς το στόχο του στην χερσόνησο Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή. Σύμφωνα δε με στρατιωτικές πληροφορίες ο συγκεκριμένος πύραυλος είναι τεχνολογικά πολύ ανώτερος από αυτούς της Δύσης και δεν είναι δυνατόν να αναχαιτιστεί.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ προέβει στην παρακάτω ανακοίνωση.
«Τα νέα τακτικά και στρατηγικά συγκροτήματα (της Ρωσίας) μπορούν να διαπεράσουν οποιοδήποτε υπάρχον ή μελλοντικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα» δήλωσε ο Ιβανόφ σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ Τας. «Έτσι από άποψη άμυνας και ασφάλειας οι ρώσοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς»
Και πραγματικά ο Ρωσικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής αλλά έχω επιφυλάξεις για εμάς που σε περίπτωση μπούμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό και στηριχθούμε σε ένα οπλικό σύστημα σαν αυτό του Πάτριοτ, που από την αρχή ήταν προβληματικό και αυτό φάνηκε κατά την διάρκεια του Ά πολέμου του κόλπου, όπου οι αρχέγονοι Σκούντ είχαν καταστήσει διάτρητη την αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ που είχε στηριχθεί στους Πάτριοτ. Παρά τις συνεχείς αναβαθμίσεις του πολλά προβλήματα παραμένουν δημιουργώντας ερωτηματικά στην επιχειρησιακή αξιοπιστία του.
Πέραν των ανωτέρω μπαίνει και μέγιστο πρόβλημα όταν κατά την αγορά τους η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να μας δώσει τον τελευταίο τύπο, ενώ τώρα μας πιέζει να τους αναβαθμίσουμε.
Και εδώ μπαίνει το μέγιστο ερώτημα, Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προς ποια κατεύθυνση και για ποιων τα συμφέροντα; Μιας και το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως δούρειος ίππος τόσο στο Κυπριακό όσο στο Αιγαίο και Σκοπιανό.
Υποστράτηγος ε.α. Νίκος Καρατουλιώτης          Κοζάνη 8-6-07
Μέλος Κ.ΕΘ.Α
liotis1@otenet.gr
http://karatouliotis.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: