Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Η κάθοδος του Ρωσικού στόλου στο Αιγαίο

Μετά από 20 χρόνια παντελούς απουσίας της Ρωσίας από την περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, οι ρώσοι επιστρέφουν με τον «Ναύαρχο Κουζέντζοβ».
Σε αυτά τα 20 χρόνια, οι Αγγλοσάξονες ξεσάλωσαν με αποτέλεσμα να κατακερματίσουν και να ματώσουν τον τελευταίο εναπομείναντα σύμμαχο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου την Γιουγκοσλαβία. Η όλη περιοχή ξαναμοιράστηκε βίαια και ετσιθελικά με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων κρατών προτεκτοράτων πέραν κάθε ιστορικής συνέχειας και διεθνούς δικαίου. Μοναδικό κριτήριο για την αναδιανομή της περιοχής ήταν τα Αγγλοσαξονικά συμφέροντα τα οποία επιβλήθηκαν είτε με μια σειρά πολέμων και πολιτικών πραξικοπημάτων είτε τοποθετώντας κυβερνήσεις μαριονέτες.
Η Ρωσία μετά την ανασύνταξη των δυνάμεων της και την δυναμική επέμβαση της στην περιοχή του Καυκάσου, κάνει την εμφάνιση της στο διεθνές γίγνεσθαι ως συνεχιστής και κληρονόμος της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι μετά από μια σειρά γυμνάσια που πραγματοποίησε ο Ρωσικός στόλος στην Λατινική Αμερική (Κούβα, Βενεζουέλα κλπ), έρχεται και η σειρά της Μεσογείου.
Οι συγκυρίες στην παρούσα φάση είναι ιστορικές για τα αμερικανικά συμφέροντα στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και των Βαλκανίων καθόσον:
1. Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του αίματος της περιοχής και να εξαργυρώσουν τις στρατιωτικές επιτυχίες τους σε πολιτικές.
2. Οι αμερικανοί βιάζονται να κλείσουν όλα τα μέτωπα της περιοχής (Κυπριακό-αγωγοί - Μέση Ανατολή – Παλαιστινιακό κλπ).
3. Η παρούσα χρονική περίοδος είναι ιδανική καθόσον υπάρχει μια μεταβατική περίοδος αλλαγής φρουράς στον Λευκό Οίκο.
Πάνω σε αυτές τις ιστορικές συγκυρίες όπου το γεωπολιτικό παίγνιο της περιοχής χοντραίνει και οι αγγλοσάξονες με όλα τα στρατιωτικά και πολιτικά μέσα προσπαθούν να βάλουν τις τελευταίες πινελιές και να τελειώσουν τον πίνακα των συμφερόντων τους, προκειμένου να τον αναρτήσουν στους ανυπόληπτους οργανισμούς που ελέγχονται από αυτούς ( ΟΗΕ, ΔΝΤ κλπ), κάνει την εμφάνιση του ο Ρωσικός στόλος.
Δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η εμφάνιση του Ρωσικού στόλου, τόσο από χρονικής πλευράς όσο και την περιοχή που επέλεξε να πραγματοποιήσει τα γυμνάσια του.
Από πλευράς τόπου
Η ρωσική πλευρά ζήτησε τη δέσμευση περιοχών νοτίως της Ρόδου και βορείως της Κύπρου, αλλά και νοτίως της Κρήτης, εντός του FIR Αθηνών, από τη 2α Ιανουαρίου έως και την 11η του ιδίου μηνός. Η άδεια δόθηκε με επίσημο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προβλέπεται.
Από πλευράς χρόνου
Η κίνηση της Μόσχας εκδηλώθηκε την ώρα της πολεμικής έκρηξης στη Λωρίδα της Γάζας
Όλα τα παραπάνω είναι ένα περίπλοκο γεωπολιτικό σταυρόλεξο με μηνύματα για πολλούς αποδέκτες
1. Από την ελληνική κυβέρνηση προς τους αμερικανούς (ως εδώ και μη παρέκει)
2. Από τους Ρώσους προς τους Αμερικανούς (είμαστε και εμείς εδώ)
3. Από τους Ρώσους προς την ελληνική κυβέρνηση (όταν λέμε ότι είσαστε στρατηγικός σύμμαχος το εννοούμε)
4. Από τους Ρώσους προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ (έχουμε λόγο για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή)
5. Από τους Ρώσους προς το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους ( η εποχή της παγκόσμιας μονοκρατορίας τελείωσε και ειδικότερα η Μεσόγειος έπαψε να είναι Νατοϊκή λίμνη).
Βέβαια ύστερα από όλα τα παραπάνω και την παραχώρηση της άδειας για διεξαγωγή ασκήσεων στους Ρώσους εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ,πρέπει να περιμένουμε μεγάλη πίεση από τους «συμμάχους» μας και πιθανόν και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα μήνα ανώτερος βρετανός διπλωμάτης εις επήκοον στελεχών αθηναϊκών ΜΜΕ είπε ότι «αυτός είναι ο καταλληλότερος καιρός να λύσει κάποιος τα προβλήματά του με την Ελλάδα»!
Κοζάνη 4-1-09


1 σχόλιο:

Ναύτης είπε...

Η συγκέντρωση τόσων πολλών και διαφορετικής εθνικότητας πολεμικών σχηματισμών στη περιοχή μας, μπορεί να προσφέρεται για αναλύσεις και συμπεράσματα (όπως πχ. ότι το ενδιαφέρον τους για τα κέρδη οι πολυθνικές δε το δείχνουν μόνο στα "φόρα" πλέον, αλλά και με το στρατιωτικό υλικό των χωρών που εδρέυουν), ωστόσο δείχνει το κίνδυνο που εγγυμωνεί για τους λαούς της Μεσογείου μιας σύγκρουσης. Ταυτόχρονα οι λαοί της περιοχής όπως κι ελληνικός δεν αντιδρούν το ίδιο στο Ρωσικό στρατό (όπως στον Αμερικάνικο) διότι έχει εντυπωθεί στη συνείδηση το κύρος το Κόκκινου Στρατού (πατριωτικός πόλεμος - αντιφασιστσική νίκη). Απο αυτόν όμως απέχει πολλά ναυτικά μίλια το σημερινό ναυτικό του "Μεγάλου Πέτρου". Όσο απείχε και και το Κόκκινο Ναυτικό απο το US NAVY!Οι νέες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις διεκδικούν το "ζωτικό τους χώρο" απο τις παλιότερες. Αν τους τον αρνηθούν δε θα διστάσουν να απαντήσουν πολεμικά, ενεργοποιόντας τους στρατούς τους.