Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ και η απόλυτη εθνική ξεφτίλα

Φωτιά στα……. Μπα(μπα)τσάνκια μας
Με τρόπο προκλητικότατο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνοδευόμενος από 16 πολεμικά αεροπλάνα εκ των οποίων τα 8 με πλήρη οπλισμό παρά τα συμφωνηθέντα(οι πτήσεις να πραγματοποιούνται χωρίς οπλισμό χάριν της Ελληνο-Τουρκικής προσέγγισης). Κατά την διάρκεια πτήσεως του Τούρκου ΥΠΕΞ είχαμε τρείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο του FIR των Αθηνών από τα πολεμικά που τον συνόδευαν. Ταυτόχρονα η Τουρκία με την NAVTEX653/07 δέσμευσε σχεδόν όλο το Βόρειο Αιγαίο (Λήμνο-Θάσο-Άγιο Όρος),για διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά. Το αξιοσημείωτο στην παραπάνω άσκηση είναι ότι περιλαμβάνονται και περιοχές που είναι δυτικά του 25ου μεσημβρινού(φέρτε μία νοητή ευθεία από Καβάλα μέχρι Κύπρο). Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η Τουρκία επεδίωκε την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου με όριο τον 25ο μεσημβρινό (πάντα με την ανοχή και τον προγραμματισμό του ΝΑΤΟ), η επέκταση των διεκδικήσεων της με την ταυτόχρονη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της είναι ένα πολιτικοστρατιωτικό γεγονός που σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο διεκδικήσεων της σε βάρος της πατρίδας μας, που θα το βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας τα επόμενα χρόνια όπου Ισλαμιστές και Στρατιωτικοί σε απόλυτη συνεργασία θα διεκδικούν τα ζωτικά τους συμφέροντα στο Αιγαίο (να είναι καλά ο Σημίτης).
Ο θρασύς και άκομψος τρόπος εισόδου του στον Ελληνικό χώρο συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια της παραμονής του, δίνοντας την εντύπωση κατακτητή που ήρθε για επιθεώρηση των υποτελών του. Έτσι λοιπόν στη συνέχεια είχαμε ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη όπου:
1. Μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής όπου συμμετείχαν περίπου 800 άτομα και απευθυνόμενος στους 100.000 Τούρκους της Θράκης όπως τους αποκάλεσε, τους προέτρεψε να προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
2. Συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, περιφρονώντας τους νόμιμους εκπροσώπους.
3. Επισκέφθηκε την ψευδομουφτία και όχι την νόμιμη.
4. Επισκέφθηκε τον Παράνομο σύλλογο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
5. Ζήτησε δίγλωσσα νηπιαγωγεία.
6. Επισκέφθηκε το μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ όπου χρησιμοποίησε την φράση «τα αδέρφια μας οι Τούρκοι», και είστε Τούρκοι και να μην ντρέπεστε να το λέτε.
7. Κάλεσε την Ελλάδα πρώτη αυτή να σεβασθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη και στη συνέχεια θα πράξη και αυτή ανάλογα για την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης(όσοι γλύτωσαν από τον συνωστισμό)
8. Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή ο εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Ηχώ» στην Κωνσταντινούπολη Ανδρέας Ρομπόπουλος δεχόταν επίθεση έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκαν δύο κατάγματα στο χέρι και του έγιναν πέντε ράμματα στο κεφάλι.
Στη συνέχεια
όταν στην Αθήνα η Υπουργός μας κα Μπακογιάννη του έθεσε τα θέματα:
1.Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αυτός απάντησε ότι πρόκειται για ένα θρησκευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί ελάχιστους Έλληνες και αρνήθηκε την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου.
2.Όταν του έθεσε το θέμα των παραβιάσεων όχι μόνον του εθνικού εναέριου χώρου αλλά ακόμη και των πτήσεων πάνω από τα Ελληνικά νησιά, αυτός απάντησε ότι τα Ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα παρενοχλούν τα Τουρκικά και δεν μπορούν να εκτελέσουν την αποστολή τους.
3.Όταν τέθηκε θέμα λαθρομεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια, το θράσος περίσσεψε λέγοντας ότι η Ελλάδα αδυνατεί να ελέγξει τον νησιωτικό χώρο όχι μόνο στην λαθρομετανάστευση αλλά και σε αυτόν της διάσωσης και γι αυτό πρέπει να γίνει συν διαχείριση. Ο Μπαμπατζάν μάλιστα συνέδεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης με τρομοκρατικές παραφυάδες του ΡΚΚ που δρούνε στον Ελληνικό χώρο.
4. Επέμεινε στο cassus belli και στο ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ.
5. Την ίδια στιγμή που πραγματοποιούταν η συνάντηση των ΥΠΕΞ, το Τουρκικό στρατιωτικό Κεμαλικό κατεστημένο δια μέσου του Γενικού Επιτελείου του, εγκαλούσε την Ελλάδα για παρενόχληση της Τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο και την αμφισβήτηση του FIR των Αθηνών.
Η Ελληνική Κυβέρνηση από την μεριά της επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι είναι περήφανη για την ελευθερία ισοπολιτεία και ισονομία που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες. Το δε ΥΠΕΞ δια μέσου του εκπροσώπου του εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων « η Τουρκία θα καταλάβει αφού γίνει μέλος της Ε.Ε.», θυμίζοντας μου την λαϊκή παροιμία « μας φτύνουνε και μείς νομίζουμε ότι ψιχαλίζει». Και όχι μόνο αυτό αλλά η κυβέρνηση κατά την διάρκεια που συνέβαιναν όλα τα παραπάνω κατέθεσε στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο ικανοποιεί απόλυτα ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας σχετικά με την διαχείριση των βακουφιών. Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με αυτό οι διαχειριστικές επιτροπές θα εκλέγονται από την βάση δημιουργώντας παράκεντρα θρησκευτικής εξουσίας και χρηματοδοτώντας τα, με κάποια εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον κρατικό κορβανά.
Γεγονός πάντως είναι ότι η όλη συμπεριφορά του Τούρκου ΥΠΕΞ, προβλημάτισε τον Πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να επικρατεί σκεπτικισμός στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την επίσκεψη που είναι να γίνει στις 23-24 Ιανουαρίου.
Το μόνο που έχω να πω για όλα τα παραπάνω είναι ότι η κυβέρνηση όφειλε, από την πρώτη στιγμή εισόδου του Τούρκου ΥΠΕΞ στον Ελληνικό χώρο να ανακαλέσει την επίσκεψη του και να τον καλέσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς και διμερής συμβάσεις όσον αφορά τους κανόνες πτήσεως. Και τέλος πάντων μετά από όλα τα παραπάνω δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να χαμογελά συνεχώς η κυρία Μπακογιάννη.
Κοζάνη 10- 12-07


Δεν υπάρχουν σχόλια: